esmaspäev, 29. juuni 2015

Kajakiga Kesselaiul ja Muhus

Kuna viimased 9 kuud olen ma elanud täielikku "freelanceri" elu ja ma ei kahetse päevagi, et sellise tee sügisel valisin, samuti on jäänud matkamine ja looduses liikumine soiku elukoha vahetuse käigus, samas surfata olen saanud küllastumiseni. Kuid siiski olen ma teinud asju, mis varem tundusid aja nappuse juures kättesaamatud, siis sel aastal mõtlesin, et kotiga matkamine on üks asi, aga suvel kisub ikka merele ja nii otsustasin, et sel aastal sõidan ma palju kajakiga. Nii olengi käinud mitmeid kordi üksinda aerutamas Virtu kandis ja avastanud erinevaid ägedaid kohti, kuhu tulevikus oma külalisigi viia.
Et Jaanipäev oleks eriline võtsime mitme sõbraga plaani minna pühade ajaks kajakkidega ringreisile.
Esialgne plaan oli aerutada ümber Muhu saare, mis teeb kokku kaks päeva ja üks õhtu ning 65km. kanti. Pean tunnistama, et plaan kukkus läbi kuna viimasel kolmandikul oli ilmataat meist tugevam ja ühe paadi tüüri puudumisel tuli ringreis kakti jätta. Pole hullu, tulevikus teen selle ära!

Esmaspäeva õhtul tuulevaibudes läksime Virtsust teele, aerutasime veidi üle tunni ja maabusime Kesselaiul. Varemates postitustes olen seda saart kirjeldanud ja ikkagi uskumatult ilus koht- soovitan küllastada. Õhtul sai sauna kütta sõna otseses mõttes merel, ilus päikeseloojang ja hea leil.
Hommikul asusime kümne paiku teele mööda muhu rannikut suunaga põhja poole taganttuules. Kõik sujus, lõunapaus vanas heas tuttavas Üügu panga lähistel kaldaäärel. Edsi läks teekond Muhu Põhjarannikul, kus saatsid meid tugevad vihmahood, vesi oli soe seega tuli ainult aerutada. Ilm oli tol päeval meie poolt kuna puhus Lõunakare tuul ja Põhjarannikul tuulevarjus. Huvitav koht on Köinastu laidude vahe, kus on reaalselt vett 15cm. juures, aerutada ei saa kuna laba põtkub põhja ja kätega lükata ei ulata, muidugi madaliku pikkus on kilomeeter, seega oleks suusakepid olnud hädavajalikud:)
Laidude vahelt välja jõudes sattusime otse vastu puhuvasse lõuna tuulde, seega tuli palju tööd teha. Mõne aja möödudes otsustasin sõbrad viia Koguva sadamasse, kus tellisime kosutava õlle sõõmud koos kohvi ja pirukatega. Samalajal näitas ilmataat meile hambaid. Kohalikudki tundisd hui et mis kandi meestega tegu on ja kuhu edasi.
Edasi oli vaja väike väin diagonaalis ületada, et jõuda sihtkohta Orissaarde, võtsin tuttavas kohas majakese Püharisti majutusse- ootas soe tuba. Õhtu läks plaanitult, jahisadama hõrk ahvenafilee koos hea õllega. Jaaniöö möödus vanas paditehases tantsupõrandal taustaks ühe kuulsa Dj muusika. Tants käis hommikuni.
Kolmapäeva hommiku tõotas hea, kuid seltskond otsustas lõunani põõnata, ilm läks käest ja tuul tõusis, seega jäi teekond väina tammil katki ja tuli sõita mandrile auto järele...





Kommentaare ei ole: