esmaspäev, 16. juuni 2014

15 juuni ja avasurf.

Pühapäev- tuul põhjakaartest, 8- 10m/s, ilm ilus, pilvitu, temperatuur +18..+20C
Mõte sõita Virtsu kanti, läbi Kõmsi, tuulikute alt sisse. Auto jätsime Eramaale varasemalt kokkuleppel maaomanikuga. Kohapeal väike paadisadam, kus lohed täis puhusime ja merele astusime. Tuulenurka arvestades polnud võibolla kõige parem valik, aga paari tunnine merel rassimine tasus end kojusõidul ära.

Eesmärgiks oli külastada Kesselaidu- koht, mis kuulub inimestele ja ei taha üldse propageerida selle puutumata saare külastamist. Ma arvan, et see on siiski kõige ilusam saar eestis, seal on maastiku poolest kõike va. liivarand, aga paasi klibu, mis on kohati pulber, meenutab heledat liiva. Maastik on võimas- kadakad samas kõrval ürgmets, ühelpool madal teisel pool pankrannik. Saare põhjaküljes pehme põhjaga muulitagune flätt. Kohapeal on ka matkarajad ja RMK telkimisalad- ma küll ei tea, kas need on ametlikult RMK lehel olemas ka, kuid seal on võimalik telkida.

Sõit algas Virtsust Põhjas, kirde tuulega, seega suund alguses saarest kergelt mööda. Oli pikk krüssamine, et üles saada- kokku läks ikka paar tundi, et õigesse kohta jõuda. Kaasas oli muidugi kotiga juua ja hernesupp koos poti, priimuse ja gaasiga. Kokkamine kohapeal, lühike ringkäik vana päevamärgi tippu, päikese käes vedelemine ja kojusõit. Vedelemine jäi pooleli, kuna kadaka oksad lõpetasid undamise, mis tähendas, et tuul vaibus, seega oli vaja tegutseda, et mitte ujuma ei peaks. Saimegi alla tuult nibinnabin auto juurde mandrile tagasi. Ilmataat oli armuline.  Video.





Kommentaare ei ole: